Белы бусел

Татьяна Опанасенко
Мне з маленства й дагэтуль здаецца,
Што пяшчотным крылом белы бусел
Абдымае прабітае сэрца -
Журавінавы дол - Беларусі.

Ён любоў да Радзімы, нясмела
Адлятаючы ў вырай, пакіне
Для таго, как не вельмі балела
Незагойная рана краіны.