Роберт Геррик 1591-1674 На Брока. Эпиграмма

Лукьянов Александр Викторович
Роберт Геррик (1591-1674)
На Брока*. Эпиграмма

У Тома Брока полон рот хлопот
C прочисткой глаз, хотя грязнее рот.
Слизь на его глазах лежит помётом,
А от кощунств язык покрыт налётом.

* Brock (англ.) - подонок

Robert Herrick (1591-1674)

273. Upon Brock. Epig.

To cleanse his eyes, Tom Brock makes much ado,
But not his mouth (the fouler of the two.)
A clammy realm makes loathsome both his eyes:
His mouth worse furr'd with oaths and blasphemies.