Скажи...

Ярослава Быкова Ефремова
Вірш українською мовою

**********************************

Скажи мені, за що тебе люблю я?
За що, скажи, тону в твоїх очах
Бездонних й синіх, наче море,
Сумних й порожніх, як сама печаль…

Скажи, за що оця нестерпна мука
На долю раптом випала мою?
Кричати хочу від розпуки!..
Нащо, скажи, тебе я так люблю…

Горю вогнем я, полум’ям кохання,
І не боюсь зітліти до кінця.
Та ти – мов айсберг в океані…
Скажи чому. Тебе не гідна я?

Скажи, у чім печаль твоя, мій любий,
Душа чому в полоні у зими?
Змарніла, змерзла, вкрилась льодом?
А хочеш розтоплю її, скажи.

Чи може бачити мене тобі нестерпно?
Скажи про це, під землю провалюсь…
Не повернусь, як не болить серденько,
Як не волатиме душа вночі від сліз…

Скажи хоч щось, з усім я буду згодна –
Хоч в рай, хоч в пекло скинеш ти,
Лиш не катуй мовчанням, лицар гордий,
Дай спокій моїй зраненій душі...