Осiнь

Андрей Головня
       

Стою я на роздоллi
На березi рiки,
I падають поволi
Березовi листки.

Кружляють в танцi тихiм
Iз вiтром по гаях,
Пускає хвилi вихор
По рiках i ставах.

Нагнулися тополi
Вiд подиху вiтрiв.
Не чути вже у полi,
Щоб жайвiр гомонiв.

Це осiнь завiтала
В багряному вбраннi.
I листям розсипала
В щасливу путь менi…