Найперше слово

Олег Ясинский
Найпершим словом буде – "Осінь",
Спокійна і безмежна туга.
По двору вітер листя носить...
А "Пам’ять" – буде словом другим.

І третім словом буде – "Пам’ять".
А далі?... Я забув дорогу.
В дощі промінчиком розтанув,
І в кронах голих вітром стогну.

А я забув дорогу знову,
І хмари розпустили коси...
"Кохана" – стало б першим слово,
Та першим словом буде – "Осінь".

Середина вересня 1991 р.
Київ