Якби пiзнати усю суть людських страждань...

Жанна Билавич
Якби пізнати усю суть людських страждань,
Збагнуть нарешті усі таїнства кохання,
Тоді б не вистачило часу і чекання
Сягнуть хоча б земних душі світань.

Якби дійти до смислу слів любові,
І цим торкнути струни почуттів,
Тоді, мабуть, не стало б й поготів
Сухих бажань, що нам давно відомі.

Якби хтось вмів по-справжньому любить
І ціну почуттям нестримним знав,
То, може б і кохання не питав
І міг би у нім вічнім щасно жить.