Що значать почуття, якщо вiд них у серцi рани...

Жанна Билавич
Що значать почуття, якщо від них у серці рани
Нестримним болем ллють щалену кров?
Навіщо це? – чи щоб душа страждала?!
На що здалась мені така любов?

Що значать сльози, що бува, їх сипле
Нестримний вир душі сумних очей?
Їх би спинити тихе капотіння,
Та зайві спроби проливають більше, ще.

Навіщо твердь тілес недосконалих,
Сраждає ж ними здолена душа,
Бо легкості й прозорості не має
Здійнятись високо, куди завжди бажа.

Що значить фраза «я тебе кохаю»,
Що значить є любов, а що – її нема,
Коли від неї в муках хтось конає,
А в когось в серці холод, сніг, зима?

Навіщо ж тоді подих слів гарячих,
Натхненний опис світлих й ніжних мрій,
Яким, можливо, здійснення далеке,
Що так властиве і душі моїй?!..