Praga

Габриела Луиз
Ten kto byl ten widzial
jaka wspaniala Praga
i juz wie chociaz nie wiedzial
jaka jej cena i waga.

Na ulicach lud z roznych stron
kogo tu tylko nie widac
nie ma kiedy liczyc wron
do Pragi chce kazdy zawitac.

To nie miasto a skarb prawdziwy
nawet Hitler Pragi nie ruszyl
jej wyglond sprawia podziwy
wrug nie zdolal, bo sie wzruszyl.

Nikt nie zna tajemnicy tego miasta
przycionga swa konstrukcjo, ogromem
jak ladnie wyglonda na tle Pragi niewiasta
nie zniszczyc tego miasta bombo ani gromem.