Sen

Габриела Луиз
Sen-to dziwne zjawisko
Ma miejsce tak blisko
W twej glowie gdy zamykasz oczy
I widzisz jak akcja sie toczy
Jaki jej sens co to
A moze po to
By chociaz cos zostalo dla wszystkich tajemnico
Moze sen jest granico
Miendzy tym a tamtym swiatem
W snie spotykamy sie z bratem
Ktury jest dosc daleko
Czasem widzimy rozlane mleko
A czasem rybke granatowo
Suknie bialo lub fioletowo
To jest realne
Oraz banalne
Ale gdy wysoko latamy
Z martwym gadamy
Oglondamy Aniola bialego
Albo padlego i rannego
A to jest juz dziwne
Ze widzimy zycie inne
A moze to nasza Dusza daje znak
Ze za ojczyzno tenskni tak
Czensto sen jest absurdem bez sensu
To skutek mysli zmenczenia i stresu
Czasem to obraz naszego marzenia lub naszej Duszy
Taki sen napewno nas wzruszy
Doda nam skrzydel i wiary
Ze Bug ciongle zsyla dary.