Roza

Габриела Луиз
Rozo to cudowny kwiat
uwielbiam ja juz tyle lat
jest przepelniona przepychem
nie zrownac ja z bzem czy mchem.

To bogata, przepienkna roslina
jej kolor bialy, zolty lub malina
ma silno lodyge i ostre kolca
mozna ja kupic za dolca.

Roza jest kwiatow krolowa
jest przecudna i bojowa
w bajce ja widzimy czesto
wrazenie sprawia gdy w ogrodzie gensto.

Patrzonc na nia widze siebie
bo ma kolce zeby byc w niebie
jest delikatna i silna jednoczesnie
zeby za pozno nie umarc lub za wczesnie.