Jolanta

Габриела Луиз
"Jolanta" to imie cudne
i wcale nie trudne
ciekawe ma znaczenie
a jakie pochodzenie?

To jest imie greckie
wcale nie niemieckie
tlumaczy sie "fiolek"
prawie jak aniolek.

Fiolek byl symbolem wiosny
kazdy kwiat jest mu zazdrosny
Jola wlasnie tako jest
ma w sobie fiolka zapach i gest.

Uwielbia ciongle szczerze sie usmiechac
jest pilna i nie chce nic zaniechac
Dusza jest jej do fiolka podobna
a sama jest taka drobna.

Jest wspanialo przyjaciulko
pracowito majo przczulko
ma charakter jak kolce ruzy
nie boji sie zadnej burzy.