Brygida

Габриела Луиз
Brygida to imie zadkie
wcale nie takie gladkie
oznacza sile, menstwo i cnote
nie moze patrzec na biedote.

Jest uparta i wrazliwa
wierna i slowem dotkliwa
ostruznie sie otwiera na ludzi
nie lubi jak ze snu ktos jo budzi.

Lubi zmiany i podruze
nie wierzy w przesondy i nie wruzy
czasami nerwom sie daje poniesc
uwielbia ciekawo powiesc.

W marzeniach buduje plany
szybko bandazuje swe rany
kocha rodzine i Boga
jest kochana i droga.