Polska

Габриела Луиз
Polska to pienkny kraj
ma duzo bogatych staruwek
sporo gor jezior i placuwek
przez te 5 lat byla dla mnie jak raj.

Krakuw ma wdzienkuw wiele
a jakie budowle Wisla Wawel
figury woskowe a wsrud nich Jan Pawel
kopiec kosciuszkowski a jaki las i ziele.

Warszawa to stolica ogromna
widoczny cudny kosciul sw. Anny
tam dalej syrenka podobna do panny
Lazienki to pluca Warszawy co skromna.

Zakopane bogate w zielen i w gory
znane jest morskie oko staruwka
na szczycie wies zakopanska jak mruwka
gory dla miasta to ogromne mury.

Lublin jest dla mnie najcenniejszy
bo tu 5 lat studiuw na KULu
zylam tu i w radosci i w bulu
Lublin jest pienkny ale nie najpienkniejszy
znana mi jest dobrze ta staruwka
park saski i ogrud botaniczny
co wyglondal jak magiczny
zostal mi po nim tylko dyplom i zlotuwka.