Iван i парламент

Рудов Владимир
Йдуть на сесії дебати
Зранку аж до ночі.
Кожен хоче щось сказати
Народові в очі.
А Іван заплющив очі,
Затуляє вуха -
Він і бачить те не хоче,
І не хоче слухать!
- Бач, законів наприймали,
А вони не діють.
Значить облизня спіймали,
Працювать не вміють!
Значить треба розігнати
Парламент такий -
Ми себе нагодувати
І самі зумієм.
Ось виходить депутат
І - до мікрофона...
Обернувсь Іван та хвать
В руки макогона.
Хрясь! І скло порозліталось
Від екрана в боки,
І з парламентом не стало
В Івана мороки.

***
Виступай та думай нині,
Депутат народний,
Щоб не був народ Вкраїни,
Як Іван, голодний,
Бо як почне в руки брати
Все, що попадеться,
Так далеко ж утікати
Всім вам доведеться!