Батькiвщина

Андрей Головня
Батьківщина – це матері рука,
Що ласкаво пестить і жаліє,
Жайворонка пісня гомінка,
Що з ясних небес проміння сіє.

Це троянд цілющий аромат,
Прохолода росяних світанків.
Яблуневий, вкритий цвітом, сад,
І ласкаві вітру колисанки.
 
Батьківщина – батьківський поріг,
Я в думках завжди до нього лину,
І коли стомлюся від доріг
Повернусь з любов’ю і спочину…

У твоїх обіймах я завжди
П’ю тепло любові і наснаги
Україно, будь зі мною ти,
Щоб в душі не відчувати спраги!…