***

Наталья Клищевская
 ХОЧУ ДО КИЕВА

“Хочу до Києва,
Мамо рідненька,
Хочу одітися,
Мамо гарненько.”

“Боже мій! Доню.
Дешь гроші нам взять.
Треба на осінь
Нам свинку куплять!”

“ До інституту
Я поступила,
Треба вдягнутися
Мени, як людина!”

“ Ось і Троєщина.
Доню, пішли.
Скільки людей,
Мов до клюбу прийшли.”

“ Мама, дивись
Яка гарна спідничка.
Хочу таку.
Вона мов полуничка!”

“ Боже мій, доню,
Таке одягнешь,
Свині всі здохнуть,
Живу не найдешь!”

“ Мама, до клюба
Вспідниці піду.
Буду я модна
І хлопца знайду!”

Мати хрестилась,
Дочка верещала.
Все таки юбку
Червоную взяла!

А у селі
Батько дуже кричав,
І цю спідницю
По хаті кидав.

Доня до Києва
Знов повернулась,
В чорну спідницю
Вона одягнулась!

“ Ну я не можу
Батькам об’яснять,
Що мене треба
Модно вдягать!

Ну поверніть
Мені гроші будь ласка,
Чи поміняйте
На іншу розкраску!”

Юбку конечно ей поменяли
И счастья девчонке
Смешной пожелали!