Небезпечна мова

Костя Эн
       Мова, мов арія?
Мова, мов рай?

Мова, як танк стріля –
Зайдо, лягай!

Мова навчилася
У Перуна:
Гримнула, блиснула –
Ось тобі! На!

Ядерну зброю
Забрали у нас?!
Мово, до бою! –
Не гірше луна
Вибух твій гнівний,
Ніж той водород,
Мово-царівно
І мово-народ!..

Звідкись приліз іноземний тарган
І нашу націю гнобить?!
Мово, влаштуй-но своїм ворогам
Літературний чорнобиль!!!

Ти ж бо не брухт, отже і не ржавій –
Кривду чужинську коси!
Ти ж бо безсмертна, допоки живий
Твій титанічний носій.


Костя N.