У кра1нi Лiлiпутi1

Леся Романчук
У країні Ліліпутії
так нелегко Гуліверу!
Як йому не переплутати
ув обіймах атмосфери?

Щоб кого не задушити і
щоб кого не розтоптати?
Потерпають небожителі,
потерпають потерчата.

Заважає з’ява жити їм,
і канати виплітати
заходилися душителі –
гулі-гулі, наші тату!

Як вас люблять, потерчата! Ми
дуже-дуже, very-very!
Як пасує вам краватка! Чи
ви забули, де тут двері?

Он-он тамечки! Покваптеся,
бо потягнемо канати.
Тисне, татоньку, краватка ця?
Ми малі, та нас багато.

А граблі – окремі кожному
і своя на лобі гуля.
А слабо, щоб кашу – ложками?
І самим із Лілі – в Гулі?

Важко діставатись суті і
розчаровуватись гірко.
Плюньте ви на Ліліпутію,
бо задушать недомірки!

21.07.08