Каб Айчына Богам не была забыта

Иван Тур
Каб Айчына Богам не была забыта
I каб лепей рая Беларусь была!
Каб радзiлась бульба, кaласiлась жытa,
Каб на нас суседзi не трымалi зла!
I каб не шукалi для суспрэчак повад.
Ворогi не лезлi зноу бы на рожон,
Не перакрывалi газанафтапровод.
Зaхад каб да Бацкi ездзiу на паклон.
Каб нас паважали арабы и габрэi!
Буш каб у Менск прыехау, пытанне высвятляць:
«Разбамбiць iранцау, цi пачаць з Карэi?»
I ад Бацкi кукiш пад нос атрымаць!!!