Заколот у м ст укр

Дмитрий Кудин
У місті був заколот
повстали
одни люди проти інших
мерія палала три дні
її підпалив якийсь санкюлот
було багато розкладів
та забагато програшних
Усі оказались у полоні
свого несамовитого повстання
менти ховалися та визнавали нову владу
якої не було
Якогось білявого майже вбили
брали штурмом міську раду
били вітрини. Не западло.
люди з прапорами щось кричали
натовпу
натовп не зважав, чи не було чути
розбиті пики надавали нових барв
цьому цікавому дню
комусь здовалося що він грав
на сопилці у ритмі вогню
билися. Били. Намагалися вбивати
жінки кричали: досить, прокляті!!!
Підпалили усі машини на площі
БМВ, Волги, джипи
остови - як святі мощі
трохи пилом покриті
представники середнього бізнесу
пьяні та зі стєчкіними
як завжди нічого не зрозумівши
то намагалися захистити свої машини та вітрини
то роздовбати як можна більше чужих
надвечір місто стало містом пьяних
деякі навиносили з розбитих вітрин
деяким вистачило відчуття ковтка свободи
але чомусь був разграбован кожен горілчяний магазин
це від людської природи
маленький дурнуватий хлопчик
танцював незрозумілий танец
на кістках потрощених речей
хтось кинув йому червончик
під кінець
Потім з явилася непереможна армія
пов їжджала на БТРах
як реальність в їжджає у мрію
сурові обличчя у кашкетах.
Горілку вже всю випили
тому братання не вийшло
трохи у повітря попалили
для порядку, не зло
але як завжди були вбиті
серед представників середнього бізнесу
Їх уцілілі, кровью налиті пики
приєднались до врегулювального процесу
знайшовся мер
як завжди у Москві
і як він туди допер?!
як відзвучав перший постріл
Бите скло. П яні люди
вилазаючи зі шпарин міліціянти
військові патрулі. газетні шпальти.
як давно не було
заколотів у наших містах
вони тихо вмирають
перетворяючись в прах
під сонцем і небом
з мільярдами небачиних зірок
відлітаючи останнім літаком
куди колись вказав пророк.
Але у місті був заколот
повстали
що робили? Чого бажали?
не знаю. Не знають
куди ідуть? чого шукають?
тому у наших містах
ще будуть заколоти
не за страх
а щоб просто бути