Серденько мое

Алексей Чередниченко
Срібною хвилею зір осипає
Яскраве обличчя твоє,
Гарне, мов квітка, що вдень розквітає,
Шукаючи місце своє...

Місце під сонцем, що променем гріє,
Під небом, прозорим мов скло.
І знову тихесенько серце зрадіє,
Як тільки відчує тепло.

Але це тепло недосяжне для мене
Та й ще холодніше стає,
Як бачу тебе - ти біжиш не до мене
І серце зітхає моє.

Не ти, моє серденько винна у цьому,
А тільки я сам і ніхто,
Не смітиме мовити злісного слова
Про янгола щастя мого.

Та доки триватиме хмарне життя,
Я буду шукати ту мить,
Коли пригорну тебе, кицю моя,
І серце коханням згорить.

2006 г.