Розмова з батьком

Рудов Владимир
Прости мене, тату, що серцем своїм
Не зміг передбачити шлях твій останній,
Прости мене, тату, що пошук слідів
Змінив на виснажливе, марне чекання.

Я мав би планету усю обійти,
Аби відшукати де ліг ти спочити,
Аби бодай натяк якийся знайти...
Прости мене, тату, як зможеш простити.

Шість діб, довжелезних шість днів і ночей
Тривала дорога до рідного дому...
Ніхто не закрив тобі мертвих очей
І як ти пішов за межу - не відомо.

Не стало коріння, з якого я ріс,
Яким я тримався на білому світі...
Затьмарились очі від горя і сліз
Цієї трагічної миті.

Прости мені, тату, що рідко бував
В останні роки я у рідній оселі.
Я знаю: на мене ти завжди чекав,
Записку встромивши у двері.

І тільки тепер я сповна зрозумів
Яким дорогим був для мене ти, тато…
Прости свого сина, бо я не зумів
Сказати й віддати тобі так багато.

серпень 1997 року