Амонд

Марина Сабанова
Уарзты дидинаег рафтыдта,
Уалдзаег ралаеууд аеваст.
Мах йае хъаебысы атыхта,
хуры тын наем аеркаст.

Ныр мах симды ныззылдыстаем,
Заердае цинтае хаессы.
Ехх, куы скаесин дае цаестытаем,
Уарзты артаей таерсын.

Абон ныр аез чындздзон чызг даен,
Урс разгаемтты лаеууын.
Хызы бынаей, аефсаермыйае,
АЕз мае моймае каесын.

Махаен кувдзысты хистаертае,
Махаен зардзаен фаендыр-
Авд фырты аемае иу буц чызг,
Цы уа махаен раехджы.

Цаей, аеркафут, нае фаесиваед!
Хаехтае, каемттае заелынц.
Каед уае амаенддтае ссариккад,
уый уын заердае заегъы.

Амонд йае базыртыл алкаемае батаехаед,
Цинтае аерхаессаед, мае уарзт.
Хуры тынау уае уарзондзинад батаваед,
Айзаелаед фаендыры хъазт!!!