Сумно

Бондарь Александр
Сумно… Країна застрягла в минулому часі,
Мантра радянської влади лишила синці
На незалежній ідеї, на певному щасті
Від незалежності… люди розносять плітки
Про фантастичне майбутнє у вільній державі,
Про демократію, про неосяжність думок...
Люди вигадують знову своє власне право,
Вирішують, що в цій країні таке, власне, Бог.

Сумно… Країна застрягла в минулому часі,
Мантра радянської влади наклала клеймо.
Люди продовжують пити, бо люди бояться
Залишитися на одинці… та всім всеодно…
Влада лиш думає чим би забити кишені,
Де б більше вкрасти, у кого забрати житло…
Люди бояться народжувати із-за генів,
Із-за життя, що нагадує справжнє лайно.