Доля

Александр Тарадов
Де ти бродиш, моя Доле?
Я благаю, відгукнись!
Відчуваю тебе болем,
Що в душі запав колись…

І вночі, і вдень шукаю,
Ніби промені ловлю…
Що зі мною, я не знаю…
Та, здається, що –люблю!

Покохав я чорні очі,
Покохав душі красу.
А тепер і дні, і ночі
В серці тугу ту несу.

За горами чи за полем,
Все-одно тебе знайду.
Будь зі мною, моя Доле,
Бо без тебе – пропаду…!


               1971г.