Гуде шинок...

Рудов Владимир
Гуде шинок,
Гуля Микола,
Веде танок
Вакханка гола.
ДолЯри падають,
Як сніг,
До її босих
Білих ніг.
Дим, як коршак,
Висить у шинку.
Гуля козак,
Забув про жінку.
Музика грає,
Козак танцює,
Своєю честю
В шинку гендлює.
Вино багряне
Тече по столу.
Вакханка п’яна
Пішла по колу.
Постій, козаче,
Стій, схаменися,
Бо дома плаче
Твоя Орися!