У. К. Уильямс. Блестящий образ

Евгений Дюринг
Лил дождь
уличные фонари
горели в ряд
я видел
золотую цифру 5
на красном
кузове пожарного
грузовика
блестящую и
безразличную
к ударам гонга
завыванию сирены
и громыханию колес
по мостовой
цифру из золота
парящую
над улицей ночной.

_________________________
W. C. Williams. The great figure

Among the rain
and lights
I saw the figure 5
in gold
on a red
fire truck
moving
tense
unheeded
to gong clangs
siren howls
and wheels rumbling
through the dark city.


Изображение: Charles Demuth. The Figure 5 in Gold, inspired by William Carlos Williams' poem: The Great Figure. (1928).
http://wisdomportal.com/Christmas/Figure5InGold.html