Там. Никита Стэнеску

Глаза Голубой Собаки
Там,
на самом высоком месте,
в подкрыльях перелетных птиц,
я выстроил свой алтарь,
там, где плоды небес
причащаются семенами
звёзд,
там, где причащается глаз
незримым светом
нерожденного слова,
там,
в подкрыльях перелетных птиц -
я венчаюсь со всем, что смертно .

       (пересказ с румынского)
_______________________________________
N. Stanescu

Асolo

Acolo, la locul acela inalt
la subtioara aripii pasarii migratoare,
eu mi-am facut biserica si altar,
unde fructele cerului, stelele
se spovedesc de saminta lor,
unde
ochiul meu se spovedeste de lumina vazuta,
neschimbata in verb –
acolo unde
la subtioara aripilor pasarilor migratoare
m-am cununat cu tot ce moare.