На западноукраинский манер...

Ангелина Верхогляд
Де-м я дівичка бігала
Кавалере зронила?
З тобом в лужко лігала
Варуватись мала б я...
Ти мене барз цілував
Фреїрочкою юж звав.
Я без тебе єдна
Єс єм-си гадала.



Де-м - где я
ДівИчка - девушка
КавалІре - ухажеры
ЗрОнити - терять
З тОбом - с тобой
ЛУжко - кровать
ЛІгати - ложиться
ВарУватися - беречься
Барз - очень, крепко, сильно
ФреїрОчка - невеста
Юж - уже
Єдна - одна, одинокая
Єс - так(ты)
Єм-си - я себе