Минув допiру рiк

Вячеслав Сирин
Все почалося випадково рік тому.
Рік тому зустрівся я з тобою
У вересні холоднім тім. Чому?
Зараз ти якщо не поруч є зі мною.

Видно, доля з мене знов пошуткувала.
Лиш знаю, закохався рік тому
І хотів, щоб ти мені сказала,
Що також любиш, а інакше — я умру.

Я чекав цих слів весь рік, а ти мовчала,
Тобі признався, відповіді ждав.
Врешті-решт сьогодні ти сказала:
«Ні, хлопче!» І гірку так правду я пізнав.

Рік минув допіру після тої днини,
Та позабути не можу ніяк
Твоїх очей, сумую за ними.
Допіру рік… а далі? Будь-який дай знак.

Липень, 2005