Ким би був без тебе я?

Вячеслав Сирин
Ким би був без тебе я?
Що б робив у світі?
Ці питання день від дня,
Мов за голкой ниті,
Йдуть за мною по п’ятах,
Спокою не мають,
Та й мене тепер у снах
Навіть не пускають.

Чи ж би зміг я говорить,
Думать, існувати?
Чи ж би зміг без тебе жить?
Чи ж би вмів кохати?
Ні, нічого б я не міг
І не вмів ніскільки,
Як в проміннях сонця сніг,
Я б розтав — і тільки!

Червень, 2006