Хто увiйде в ковчег...

Наталя Терещенко
Хто увійде в ковчег?
Вже відібрані пари,
Чути запах біди,
В когось піт із чола,
І лягли на плече
Наполохані хмари,
Перша повінь води
Вже й до нас підійшла...
Хто увійде в ковчег?
Чи платитиме мито?
Як хроніст нарече
Цю останню межу?
Хтось тим часом відплив,
А когось уже змито,
Я ж з веління душі
Тут байками грішу.
Допишу свій рядок,
Закоркую у пляшку,
І в новий океан
Кину в суєтний день.
Не взяли у ковчег?
Звісно, визнати важко,
То хоч звістка моя
може не пропаде?