Дерева

Бондарь Александр
Жадібно мацають сонячне світло дерева,
Мов відчувають безпрограшний наступ зими,
Що зірве з засмаглого тіла зелене парео,
Примусить страждати гіллястих… Чекання війни
Панічно впливає на очі осіннього неба,
Примушує сонце ховатись у мариво хмар.
Дерева втрачають статичність, замрійливу кебу
До самовідновлення... Чорний дешевий пі-ар
Штовхає до крайнощів вічні гіллясті дерева,
Примушує здати зелені рушниці – листву...
Одягне зима на дерева біленьке парео
Й відправить до сну, тимчасового довгого сну.