Батарейки

Наталя Терещенко
 
Ти пішов, а будильник цокає,
І показує точний час,
Ти у ньому для мого спокою
Батарейки міняв не раз.
Я тебе уже тиждень згадую
Тихим словом, і не лихим,
Ти чому поза дротом, гадино,
Чи осліпнув, чи став глухим?
Твій будильник так чітко й правильно
Віддзеркалює часу біг,
Батарейки нові поставлені,
Й завинити ніхто не встиг.
Я нахабством просто збентежена...
Хтось у двері грюкає знов!
Відкриваю: Привіт! (як належно),
-Де пропав? чи пройшла любов?
- Я приходив сюди щовечора,
На дзвінок натискав, утім,
Батарейки сіли, чи ще чогось
Ти мене не впускала в дім...