занадто

Иннокентий Флик
Ви занадто ніжна, щоб бути лагідною.
Ви занадто жорстока, щоб бути брутальною.
Ви занадто зверхня, щоб бути нерівнею.
Ви занадто ввічлива, щоб бути чемною.

Вам личать капелюхи, капелюшки і панами,
відтінки червоного і червона помада.
Я вигадую очі Ваші під окулярами і вуалею.
Ви занадто безсмертна, щоб бути вічною.

І коли я проводжаю Вас поглядом,
і цокіт Ваших підборів пряду вухами,
моє сумління мені наказує припинити іржання
і всі інші реакції такі занадто банальні.