Моряк. Кларенс Деннис

Валерий Луккарев
Моряк. Кларенс Денис.

Эх, был бы моряком я – эти парни - храбрецы
Я б с мостика на палубу кричал – Отдать концы!
Умел работать с компасом, на мачты ловко лез
Вдыхал, вдыхал соленый бриз, взлетая до небес
Курил и с трубкой черною по палубе гулял
Не будь так грозен океан,
Я моряком бы стал
А ты?

THE SAILOR

I'd like to be a sailor - a sailor bold and bluff –
Calling out "Ship ahoy!" in manly tones and gruff.
I'd learn to box the compass, and to reef and tack and luff;
I'd sniff and sniff the briny breeze and never get enough.
Perhaps I'd chew tobacco, or an old black pipe I'd puff,
But I wouldn't be a sailor if ...
The sea was very rough.
Would you