Вiтер безсмертя

Виктор Сирота
Гуляє вітер, вітер гуляє –
Юним дівицям подол задирає
Ойкають тихо статечні жінки –
Вітер хапає їх за литки.

Ось зупинилась здивована Рузя –
Лопнув на спині під светером ґудзик
Це – від обіймів! Це – від обіймів!
Вітер у травні, мов божевільний…

…Не зупинити ні миті життя –
Вітер летить і нема каяття…