Роберт Геррик. H-698. Нужда. H-702. Убогость побеж

Лукьянов Александр Викторович
Роберт Геррик (1591-1674)

698. Нужда

Да, бедность – не порок, хотя она
Порой и ненавистна, и страшна.

698. Want.

Need is no vice at all, though here it be
With men a loathed inconveniency.


702. Убогость побеждает силу

Убогость губит силу; властен тот
Над нами, кто себя не бережёт.

702. Mean things overcome mighty.

By the weak'st means things mighty are o'erthrown.
He's lord of thy life who contemns his own.