Трамварiум

Леся Романчук
Весь освітлений, мов акваріум,
Зачепившись за дріт хвостом,
Сонним містом пливе трамваріум,
Сонні риби сидять за склом.

Сонні водорості хитаються,
Обминаючи сонний дім.
Риби сонно пливуть, всміхаються,
Бо води вистача усім.

Чи купити б нам на базарі ум
і терпіння бодай ковток?
Вранці ж містом повзе тераріум,
переплетених змій клубок.