Не журись!

Виктор Сирота
Хто навчився жити радо,
Той надовго народивсь.
У Махна була команда
Називалась: “Не журись!”

“Не журись!” – хоч біль по вінця,
Тільки долі не корись.
В серці кожного вкраїнця
Хай лунає: “Не журись!”

Не журися чорноокий,
Сивобровий - не журись!
Руки вбоки - і з наскоком
Ти з бідою поборись.

Хай гримить по всій планеті,
Рветься прапором у вись
Неразгадано-уперте
Українське “Не журись!”