сонет нажииво

Данаил-Петров-Досев
или стриптийз насаме полиграфичният
а константин павлов умря
и светлин русев изрисува некролог над портите си скърцащи
издигнал вежди от актинии във вид
на библиотеки в александрия
тополите опашки на лисици  са
но по алея яворов ти можеше
да видиш ако не и травестити
поне прикриващ се ексхибиционист
понеже нямяше плакати с
плакати със азис
тогоз чието
заведени ене е не виждам
в разрушений  атрий ай
 видях я малко предии
вечеря да ни
показва непорастнали
гърди
точно преди и тъстът и клипа да свари
понеже често ме следи а аз го прастнах в
но тънката
върлинка при леглото
не то пожарникарска нито  в ресторант
не ще ли издържи азис и тойзи македонец койт
си позволи
да хваща братовчеди

откъм топките туй преди повече от към преди
но какво бръщолевя полиграфическият
се готвеше да спи
когато точно пред веждите му варовични в стълб сплеска се такси
за един долар вече едно евро
по тъмно докато отсреща в парка
дърт чекибоец взрян в чешмичка от едра мозайка
миришейки на гъби отдалеч
тъй както следваше в такъв
побутвайте го с клечка да ви споменавам ли
че константин павлов умря а тя се бе обръснала на линийка
на времето и на жена ми и показваха
служителките от съседни офиси
такива слабинки и тя се канеше но
и без това мерлузата по космите
но както и да е

разправят
че
сонет наживо нито
че ни както в стиховете се възпроизвеждат
яж лук за да порастнеш ако майка ти е пила преди раждане отвара от обелки люспи и тн

в развалините на ню йорк ти палачинки ще намериш
и пържени яйца на цели шепи