Те, що могло б трапитися з вами у потязi

Френия Шизо
Люблю дорогу.
За вікном пробігають пейзажі мені не знайомі.
Все як раніше. І все - як буде колись.
Дивлюсь у шпарину завісок.
А там - полустанки. І якийсь запізнілий гульвіса.
От би вийти - хоча б привітатися. Або пісні якоїсь утнути.
Або міцно з ним обійнятися. Здатися
могло б це все досить дивним..
Можу тільки собі зізнатися, що люблю його.
Його і те відчуття чарівності нереальності.
Якоїсь аж трагічної повальності - таких багато. Але мій - один.
Та хто він - мій? чи друг? чи брат? таж просто незнайомець!
Година - і вже друг. А як до ранку - брат.
Це справа часу. Так, його і наших душ.
Вони і прагнуть одна одної - чимдуж.
..і різкий поштовх з думки вибиває.
то поїзд рушив. слів уже немає.