Strangarimajho

Павел Можаев
La pagharo ne subtenas Unikodon, do mi uzas la surogatan h-sistemon.
Сайт не поддерживает Уникод, поэтому я использую суррогатную h-систему.

Denove enamigho akvofala,
Denove novaj sentoj, nova revo,
Spir-halto, plor-reten', brulsento lafa,
Alveno de la nova pura vero.

Denove mi vagados sen kompreno
Pri la kial' de l' perpleksigho psika,
Denove mi sopiros pri tenero,
Pri la brakum', pri l' ardo tusha, kisa.

Denove mi suferos antautime:
Chu mi vin perdos antau ol vin trovi?
Sed ankau io nova intermite
Pulsanta kaj iganta min langvori -

Jen la esper', ke chi misteraj rimoj
Vin tushos... malgrau chiuj viaj miroj...

       07.12.2007

Originale verkita en Esperanto. La rimoj strangas, sed ghuste ili estas la senco; vd. la titolon :)
Исходно написано на эсперанто. Рифмы странные, но в этом весь смысл, см. название :)