Misa negho, disa negh...

Павел Можаев
Сайт не поддерживает Уникод, поэтому использую h-систему (стихотворение на языке эсперанто).
La pagharo ne subtenas Unikodon, tial mi uzas la h-sistemon (originala E-versajho).

Misa negho, disa negh'
Kaj negheroj disrompitaj
Hida urbo, kota pech',
Tagoj grize infinitaj...

Stranga sento, charma sent':
Plor', dolor', rankor', angoroj,
Nokta sido en silent'
Kaj esperoj, rememoroj...

Brile forta kvazau pregh'
Min obsedas bild' ekscita:
Misa negho, disa negh'
Kaj neghero disrompita...

       28.12.2007