Украина

Александр Кучеровский
Неначе звалище сміття,
Моя нещасна Україна
Вона, мов хата без життя,
Мов та покинута дитина,
Яку на родичів цькують,
Яку то склублять, то шмагають,
То гріш, знущаючись, сують,
То сукню з реготом здирають.
В батьки хрещені їй дають
Напівкаліку-напівката,
А в голову от-от віб`ють,
Що кривда – найсправніша правда.
Нестерпно в світі сироті.
Чужинці сорому не мають.
Хапають раз-у-раз батіг
І від братів малу ховають.

А люди, люди... Де ви, люди?
Вставайте, бо не стане нас,
Бо матір ухопив за груди
І в пекло тягне сатана.