М ж зiрок по терню

Наталя Терещенко
Не здобувши ані статку, ні слави в народі,
Написав актор заяву: звільнюся, тай годі!
Режисер заяву тричі прочитав уважно,
І, до спічів небайдужий, акторові каже:
Успіх, знаєте, юначе, не приходить миттю,
Треба довго і терпляче по терню ходити.
Недаремно давні греки рекли про артистів:
До зірок через майстерність шлях у них тернистий.
Актор йому: дуже вдячний вам за мудре слово,
Я й звільняюся, відзначте, від вас достроково.
Бо зірок в театрі драми дві чи три в реєстрі,
А всі інші ліхтарями працюють у п*єсах.
І хоча працює кожен доволі майстерно,
Та до старості кульгає між зірок по терню...