дыялог з сэрцам

Сергей Худяев
--Аб чым ты бядуеш, сэрца?
--Аб тым, што было вас двое.
       Аб той, па-над рэчкай, сцежцы,
       Дзе лёс яе звёў з табою.

--Чаму ты сумуеш, сэрца?
--Таму, што ўжо больш не будзе
       Агню, што каханнем завецца
       І болем сціскае грудзі.

--Чаго ты шкадуеш, сэрца?
--Таго, што не вернеш болей,
       Цябе
       І сябе, здаецца,
       І шкадую яе
       Найболей...

       31.10.05.