Пiзнай мене

Ольга Стужная
Пізнай  мене  в  мороці  слів,
В  залежності ржавої  сталі,
За  те,  що  колись  не  схотів
Мене  залишити  в  печалі.
 
Пізнай  мене  в  сонячнім  світлі,
В  приватному  танці  води,
З  те,  що  любила  помітно
Непомічені  вади  твої.
 
Пізнай  мене  в  швидкості  буднів,
В  кривавій  форматності  днів,
За  те,  що  сказала "Не буду!"
Коли  залишитись  молив.
 
Пізнай  мене  в  соромі  слави,
В купі  багна,  без душі,
За  те, що  на  мріяні  лави
Садилась на  рукі  чужі.
 
Пізнай  мене  справжню, без  гриму,
Без  тої  фальшивої  гри,
Пізнай  мене  справжню,  всесильну
Мої прочитавши  вірші...