Ми не побачимося знову

Ольга Полец
Ми не побачимося знову,
Ні випадково, ні навмисне.
Такі твої - мої дороги:
Переплелись щоб розійтися.

Я все спочатку пам'ятаю:
Коли тремтіла, ідучи,
А ти стояв і, я не знаю,
Чи були миті ще солодші.

І незабаром був кінець -
Тремтіла знов одна в кімнаті, -
Кохання збігло навпростець,
Даруючи думки крилаті.

А скільки раз вони влітали
В твій дім і стукали в вікно!
Тебе поміж людей шукали,
О як же було це давно!

Здається, наче, і не було -
Ти як примара, наче сон,
Який з повій світанком здуло
Та на губах залишив кров.

Ми не побачимось ніколи -
Ні випадково, ні навмисне.
Такі твої - мої дороги:
Переплелись і розійшлися.

02.03.2007