Зима Новый год

Татьяна Гребенюк
               
                ***
                Зима, зима ,
                Заметелила ,заморозила,
                Белым снегом
                Покрыла дома.
                Заплела кружевными узорами
                Застелила коврами поля.
                Серебром деревья украсились.
                Покрывалом пушистым
                Укрылась земля.
                Принесла новогодние праздники.   
                И  веселье, и радость, и смех , 
                Разукрасила инеем ели
                И подарки для всех.
                Мы тебя каждый год встречаем,
                Зимушкой лаская велмчаем.
                Зимушка, зима, белым снегом
                Укрыла дома.

                ***
                Новорічна ніч казкова
                Зазирнула у вікно.
                Разом з снігом і зірками
                Закружляла у танку.
                Закружляла, звеселила ,
                В душах наших запалила.
                Новорічний свій вогонь.
                І вогню того потік,
                Грітеме нас цілий рік.
                ***

                Що ж мені ти наворожиш
                Новорічна ніч?
                В новорічну ніч ворожать
                То надію мають.
                Наворожить собі щастя,
                Та милого князя.
                То і я так ворожила,
                Молодість минула.
                Ані щастя, ані князя,
                Так і не діждала.
                Голівоньку мою
                Сивина покрила.
                Що ж тепер ти наворожиш
                Ворожбитко мила.
                ***